Skip to content

In deze tijd van virussen en malware, die zelfs op de zogenaamd veilige Apple producten opduiken, is het verstandig om de wachtwoorden sowieso ‘sterk’ te houden maar ook om misschien een extra versleuteling in de beveiliging in te bouwen. Jawel, we hebben het hier over de zogenaamde ‘2 –way authenticatie’. Maar wat is dit precies en hoe werkt het?

2 manieren

Bij deze authenticatie wordt niet op één manier, maar op twee manieren uw identiteit geconfirmeerd. Dus na dat u het wachtwoord hebt ingevuld, vraagt de computer om nog een stukje informatie van uw kant. Dit is natuurlijk veel veiliger dan simpelweg één wachtwoord. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u een sms’je krijgt met een code, die u weer op de computer moet invoeren.

Soorten authenticatie

Maar het kan ook anders. Er zijn verschillende soorten authenticatie. Het kan iets zijn “wat u weet”; een nummer, nog een wachtwoord of een patroon. Of het kan iets zijn “wat u heeft”, een telefoon of een pinpasje. Het laatste kan zijn iets “wat u bent”, dit is vaak een vingerafdruk, maar kan ook bijvoorbeeld uw stem zijn. Deze extra’s worden gebruikt om toegang tot bijvoorbeeld de website te verschaffen en zorgt dus voor een extra stap in het proces. Het wordt dus moeilijker voor hackers om binnen te komen.

Is het makkelijk te gebruiken, ook voor mijn werknemers?

Deze twee stappen, dat is natuurlijk iets meer werk. Het is iets moeilijker dan alleen een wachtwoord, maar het is daarentegen ook belangrijk dat uw bedrijf zo goed mogelijk beschermd is tegen hackers.

Wie doet er aan mee?

Veel meer bedrijven en diensten hebben de optie om uw gegevens op deze manier te beveiligen, meer dan u denkt! Het is mogelijk bij uw Apple-ID, maar ook Gmail heeft deze optie. Wilt u het op uw bedrijf invoeren, dan kan Mirage u daar van alles over vertellen. Neem vandaag nog contact op en maak uw werkomgeving een stapje veiliger.

Delen op

Gerelateerde berichten

KPN stopt met 3G

KPN stopt met 3G

Vanaf 31 maart 2022 is KPN definitief gestopt met 3G. Steeds minder mensen maken gebruik…

Lees meer
Back To Top